Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemBigshotgoogleanalytics has a deprecated constructor in /home/tommamp119/domains/lacharpenterie.nl/public_html/plugins/system/bigshotgoogleanalytics/bigshotgoogleanalytics.php on line 18
Nieuws

La Charpenterie

Kamperen bij de boer


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/tommamp119/domains/lacharpenterie.nl/public_html/templates/gras2/functions.php on line 182

Nieuws

 

 

GEBOORTE VAN ONZE ZOON 'JULES'

Copie Jules hopital

19 januari 2020

Wij willen u ondanks dat het al half januari is u nog een heel goed 2020 toe wensen met hopelijk een prachtige zomer!

Er is al weer een jaar voorbij. Een jaar waarin voor ons als gezin heel wat gebeurd is. Zoals sommige van u wel weten liep ik afgelopen zomer met een dikke buik en was ik begin december uitgerekend van ons vierde kindje. Uiteindelijk heeft onze zoon zich drie weken eerder gemeld dan gepland. Jules is geboren op 20 november 2019 met 3,3 kg en 48,5 cm, een mooie baby dus. Na drie prachtige dochters nu een zoon, wat wil een mens nog meer! Na een wat moeilijke start (met antibiotica voor Jules) mochten we na een week ziekenhuis heerlijk naar huis. Met de feestdagen hebben we volop mogen genieten van onze families. Helaas hebben we eerder afscheid moeten nemen dan gepland, want Jules moest opgenomen worden in het ziekenhuis voor een bronchiolite en het RS virus. Na twee dagen mochten we gelukkig naar huis en moest hij thuis uitzieken. Na nog een verkoud twee weken later gaat het nu heel goed met hem. Zijn zussen zijn berentrots en wij natuulijk ook als ouders. Anaîs, Emy en Noémie zijn alle drie naar school en dan blijft er voor mama dus heerlijk tijd over voor onze kleine prins.

Het afgelopen campingseizoen is weer prima verlopen. Het was wel een hele hete zomer en dus voor niet iedereen zo confortabel. Ik was blij om een niet al te dikke buik te hebben... 

Met ons bedrijf gaat het ook prima. Alles draait gelukkig weer zoals het moet, want na de zomer was er even tekort aan kalkoenenkuikentjes door de hitte.

Volgende maand hoop ik met onze vier kids naar NL te komen voor de SVR beurs in Vijfhuizen. Dit valt in onze vakantie en dus profiteren we daar dan ook maar even van om onze familie weer te zien. Mijn ouders staan 8 februari ook op de SVR beurs in 's-Hertogenbosch. Verder doet Bert Loorbach reclame maken op verschillende beurzen via 'Rustiek kamperen'. Zo hopen we weer nieuwe gezichten te zien komende zomer, maar natuurlijk ontvangen we ook met liefde en plezier onze oude vertrouwde gezichten, hi,hi,hi...

Tot ziens op een beurs en hopelijk ook bij ons op de boerderijcamping!

 

 

ONZE NIEUWE AANWINST!!!

27 januari 2019

Alleereerst wensen we u het allerbeste toe voor 2019! 

Inmiddels hebben we zoals u aan de titel kunt zien er iets nieuws bij. Sinds eind van deze zomer zijn we eigenaar geworden van de 'prachtige' pipowagen die te zien is op de foto hiernaast. Er moet alleen nog wel het één en ander aan gedaan worden, want hij is nog niet ingericht van binnen. In maart hopen Jean-Willem, mijn vader en mijn oom daar iets moois van te maken. Zodra we er foto's van hebben komen ze op de site.Pipowagen1

Helaas was afgelopen kampeerseizoen niet één van onze beste seizoenen, maar wij waren gelukkig niet de enige. Het was erg warm en zodoende bleven de meeste  mensen in eigen land. We hebben wel de tijd gehad om na te denken wat we met de camping willen. De plannen zijn er om een nieuw toiletgebouw te bouwen op het campingterrein en de camping uit te breiden naar 19 plaatsen. Hiervoor hebben we een vergunning nodig, waar we komende week voor naar de gemeente gaan. Plannen genoeg dus...en hopelijk kunnen we dit seizoen nog beginnen met de eerste stappen.

Gisteren zijn mijn ouders weer naar de eerste SVR beurs geweest en er waren veel bezoekers. Hopelijk gaat dat voor ons vruchten afwerpen. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om maar twee SVR beurzen te doen en een beurs van rustiek kamperen die wordt gehouden 16-17 februari in de Vrijbuiter te Rotterdam. We nodigen u daarom ook uit om in getalen te komen om persoonlijk met ons kennis te kunnen maken! Voor deze beurs kom ik zelf een weekje naar Nederland, want we hebben het geluk dat het in de vakantie valt. Zo kunnen we gelijk een beetje ervan profiteren om bij mijn familie te zijn.

Nu rest mij nog om u een kleine update te geven over ons gezinnetje. Anaïs is inmiddels 6 jaar en gaat naar de basisschool 'Ecole primaire'. Het begin van het schooljaar was nogal lastig, verandering van school, ritme en ja al volop huiswerk. Nu gaat het heel goed. Ze leert lezen, schrijft in schoonschrift, etc. Emy zit in haar tweede jaar van de kleuterschool 'Ecole maternelle'. Ze vindt school erg leuk en leert razend snel de Franse taal. Noémie is nog thuis tot september en dan gaat ze voordat ze drie wordt al naar school. De tijd gaat zo snel, maar ook erg leuk om hun ontwikkelingen te zien.

Helaas hebben we afgelopen winter ook een nare gebeurtenis moeten verwerken en dat is het overlijden van onze lieve hond Nina. Ze is na een flinke strijd gestreden te hebben zelf ingeslapen. Voor een bernersenner heeft ze een hele mooie leeftijd bereikt. In december had ze tien moeten worden. We missen haar enorm, maar we zijn blij dat ze uit haar lijden verlost is. Onze tweede hond 'Musti' neemt haar moederrol over en hopelijk mogen wij van haar ook zo lang genieten.

Zelf ben ik van baan gewisseld. Op dit moment werk ik bij de école maternelle als onderwijsassistente. Het zijn maar een paar uurtjes per week, maar het is zo ontzettend leuk om te doen. Tussen 30 gillende en schreewende kinderen kan ik geheel mijn ei kwijt!

Met ons bedrijf gaat het ook prima. Inmiddels hebben we naast onze werknemer nog een tweede werknemer/stagiaire erbij. De nieuwe stal is al een jaartje ingebruik en daar hebben we niets over te klagen.

Rest ons nu nog uw veel kampeerplezier te wensen komend seizoen en hopelijk mogen wij u hier op onze boederijcamping ontvangen!

 

VOORBEREIDINGEN VOOR HET NIEUWE KAMPEERSEIZOEN 2018

14 februari 2018DSC_0543 [montargis].jpg

Zoals u wel ziet is het lang geleden dat ik iets op de site gezet heb. Iedere bewerking van de website is weer puzzelen.

Het is prachtig dat we leven in een tijd met digitale mogelijkheden, maar soms ook erg lastig als je er net niet genoeg kaas van hebt gegeten...

Inmiddels zijn we weer met de voorbereidingen voor het seizoen bezig. Er zijn al twee beurzen van de SVR geweest, maar er komen er nog twee om te doen. Zelf hoop ik aanwezig te kunnen zijn in Vijfhuizen. Inmiddels zijn wij ook al weer een jaar aangesloten bij 'rustiek kamperen', waarop we al aardig respons hebben gehad afgelopen zomer, erg leuk dus!

Even een kleine update van ons gezinnetje. Anaïs en Emy zijn inmiddels beiden naar school. Emy haar eerste jaar, maar ze heeft het reuze naar haar zin en het gaat dus ook prima. Anaïs gaat net als Emy graag naar school en dus hebben wij als ouders niets te klagen. En dan onze kleine benjamin van de familie, Noémie. Ze is inmiddels al weer 15 maanden oud, loopt als een kiviet, praat graag en is al bezig met zindelijk worden. Kleintjes worden echt héél snel groot! Met ons bedrijf gaat het ook prima. Op dit moment zijn we volop bezig met de bouw van een nieuwe stal. Deze hopen we te laten draaien april dit jaar. Wat de plannen voor onze camping betreft, het bouwen van een nieuw toiletgebouw zal waarschijnlijk opgeschoven worden naar volgend jaar (helaas). Maar wat in het vat zit verzuurd niet!

Ik zal nog even een mooi winters plaatje toevoegen van afgelopen week. Onze meiden vonden het prachtig! Hoe vaak hebben we nu nog dit weer?! Het is niet praktisch, maar wel erg mooi!

Tot ziens misschien wel op de SVR beurs en / of bij ons op de camping (zonder sneeuw natuurlijk)!

 

DE GEBOORTE VAN ONZE DOCHTER NOEMIE

04 november 2016

8 Oktober j.l. is onze derde dochter geboren 'Noémie'. Ze is met 4,230 gram en 51 cm een wolk van een dochter. Inmiddels zijn we nu een maandje verder en alles gaat goed. Ze groeit goed en haar zussen zijn apentrots op haar! Natuurlijk is de nachtrust even verstoord, maar dat hebben we er wel voor over. Dit keer geen zomerkindje. Jammer dat we ons geluk dus niet met campinggasten kunnen delen, maar zo hebben we wel wat meer tijd voor ons gezinnetje. Met Anaïs en Emy gaat alles goed. Anaïs gaat altijd nog met veel plezier naar school en Emy is nog tot september bij mama thuis en heerlijk ontdeugend.

De donkere avonden staan weer voor de deur en dus komt er weer tijd vrij om op zoek te gaan naar campings voor uw komende vakantie. We hopen u dan ook te ontmoeten op één van de SVR beurzen of bij ons op de camping!

 


                 

NIEUW VOOR HET SEIZOEN 2016

22 mei 2016

Het is al een hele tijd geleden dat we iets nieuws op onze site gezet hebben, dus het wordt hoog tijd. Inmiddels zijn de beurzen al weer voorbij en zijn we zachtjes aan begonnen met het campingseizoen van 2016. Ik zeg expres zachtjes aan, door het regenachtige weer is de aanloop nog niet heel veel.

Kleine update van ons gezinnetje. Binnenkort (oktober) zal ons gezin uitgebreidt worden met een derde kindje. Leuk nieuws dus en wat het wordt is nog even een verassing (ook voor ons). Anaïs is al weer bijna een jaar naar school en het gaat heel goed. Ze vindt het erg leuk en gaat dus met plezier naar school. Emy begint goed te kletsen en wordt al weer 2 over 2 maanden, wat gaat dat hard!

Ook krijgen we een mooie aanwinst voor de camping, namelijk onze shetlandpony 'Délice'. Als alles goed gaat komt hij eind van deze maand bij ons wonen en kan er van de zomer (met begeleiding) op gereden worden. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze ezel Doris en om Alaska niet alleen te laten zijn hebben we voor Délisse gekozen. Hopelijk worden het dikke maatjes van elkaar!                        

 

 

SVR BEURZEN

01 februari 2015

Inmiddels zijn er al 2 SVR-beurzen voorbij, die mijn ouders (Siem en Ditta) hebben gedaan waar we ze heel dankbaar voor zijn! Beiden waren geslaagd. Komende zaterdag is de beurs in Vijfhuizen. Wij hopen daar persoonlijk aanwezig te zijn samen met mijn ouders. We hebben er zin in, komt u ook?!

Nu ik dit schrijf, is het nog niet echt kampeerweer. Het is (net als in NL) grauw, grijs weer en lekker om binnen dingen te doen. Zo hebben we weer even tijd om de site bij te werken, fotoboeken te maken, etc. Anaïs is heerlijk zelfstandig aan het spelen en Emy in de box. Het duurt niet lang meer of Anaïs mag al weer naar school (hier gaan ze met 3 jaar). Zo af en toe mag ze even oefenen bij mijn werk (kinderopvang) en dat vindt ze prachtig! Emy haar tandjes laten nog even op zich wachten, maar ze is inmiddels wel begonnen met vast voedsel te eten, maar de borst blijft haar voorkeur houden. Wat gaat het hard Emy is al weer 6 mnd en dus Anaïs 2 jaar en 6 maanden! Ik zal hierbij gelijk een recente foto plaatsen van onze twee dochters.

 

Met ons bedrijf gaat alles prima, alles draait zoals het moet. Met de verbouwing van ons huis is nu eindelijk het einde in zicht. Rest ons nog een trapleuning en de vloer boven te bekleden en dan hopen we er in maart te kunnen wonen. Ik kan mij nog goed het eerste beton gieten herinneren, die mede geraliseerd is door Gerrit en vele andere kampeerders. Binnenkort zullen we veel aan deze mooie momenten terug kunnen denken en gaan genieten van ons mooie stekkie, MERCI!

Hopelijk zien we u/jullie op de beurs en nog beter natuurlijk....bij ons op de boerderij/camping komende zomer!

FIJNE FEESTDAGEN!

22 december 2014

We zijn al weer bijna aan het einde van het jaar en dus de feestdagen staan weer voor de deur! Wij willen een ieder die dit leest hele fijne feestdagen toewensen en weer een prachtig nieuwjaar met veel kampeerplezier!

Tevens wil ik u hier laten weten dat wij vanaf 1 januari 2015 onze prijzen 'iets' omhoog gaan doen. Hier op onze site ziet u de veranderingen.

Een kleine update van ons gezinsleven: met Anaïs en Emy gaat alles prima. Anaïs begint nu echt heerlijk te kletsen en is erg leergierig. Emy is al weer 4,5 maand, groeit als kool en het zal niet lang duren of haar eerste tandje gaat er al weer aankomen.

 

GEBOORTE VAN ONZE TWEEDE DOCHTER GENAAMD 'EMY'

16 augustus 2014
Ik had al eerder een stukje over Emy proberen te plaatsen op onze site, maar helaas viel internet uit en plaats ik nu met wat vertraging toch nog een stukje.

Het is inmiddels al weer ruim 2 weken geleden dat onze dochter Emy geboren is. 31 Juli om 4 uur liet onze dochter haar gezicht voor het eerst zien. Ze woog 3650 gram en was 49,5 cm. Alles is prima verlopen en na 4 dagen ziekenhuis mochten we naar huis. Daar kregen we een warm onthaal van familie, vrienden en campinggasten. Net als bij Anaïs blijft dit een bijzonder thuis komen. Bij deze wil ik iedereen bedanken voor zijn/haar aanwezigheid en de leuke cadeau's die we hebben gekregen.
Zus Anaïs is apentrots op haar kleine zusje. We mogen ons gelukkig prijzen met twee van zulke lieve dochters.

Wat betreft het campingseizoen, mogen wij echt niet klagen. Ook het weer is tot nu toe redelijk. De maïs is prachtig, wat betekend dat we op zijn tijd behoorlijk water hebben gehad, maar gelukkig ook zon. Hopelijk kunnen we het seizoen mooi afsluiten.
Wilt u 'up to date' blijven en bent u een facebook fan, schrijf u dan in op onze facebook site:
https://www.facebook.com/groups/341945892628895/

 

DE BESTE WENSEN VOOR 2014 EN VERANDERING IN WEBSITE ADRES CAMPING


26 december 2013
Voor ons is kerst alweer voorbij, voor u als Nederlanders zijn jullie vandaag nog samen om kerst te vieren. Ook zijn we alweer bijna aan de jaarwisseling toe. Wij willen u dan ook via deze weg een goed nieuwjaar toewensen met veel kampeerplezier. We hopen dat het een goed seizoen mag worden zowel voor u als voor ons.
Afgelopen campingseizoen hebben we prachtig weer gehad en we mogen dan ook niet klagen wat betreft ons aantal kampeerders. Wel begon het seizoen laat, vanwege het koude voorjaar. We hebben deze zomer samen met onze kampeerders een prachtig speeltoestel neer kunnen zetten voor onze kleintjes onder ons. Onze dochter Anaïs heeft er al veel plezier van kunnen hebben samen met haar camping vriendjes en
vriendinnetjes. Ze is inmiddels al weer zo groot geworden (17 mnd). Wat gaat dat hard!

Onze bouwers van het speeltoestel bedankt!

Binnenkort zullen ook de SVR beurzen er weer zijn. Ik probeer zelf naar Nederland te komen voor de beurs in Gorinchem 15 februari. De 2 andere beurzen (helaas doen wij niet de noordelijkste beurs) zullen mijn ouders weer met plezier gaan doen. Hopelijk mogen we elkaar daar treffen en anders misschien wel hier op de camping!

Onze website zal voortaan www.lacharpenterie.nl worden,
dus come2me mag u weg laten.  

Onze speeltoestelbouwers bedankt! 

SVR  BEURZEN 2013

05 februari 2013
De eerste 3 beurzen van de SVR zijn inmiddels alweer voorbij. Ze zijn allen druk bezocht. We hopen dan ook dat dit zijn vruchten afwerpt. Zelf hebben we een weekendje Nederland gedaan voor de beurs te Houten. Wij vonden dit een heel gezellige beurs. De andere 2 hebben mijn ouders gedaan en ook die waren tevreden. We hebben zoals altijd ook (oud) bekenden gezien, wat natuurlijk ook altijd erg leuk is. 
Het is nu prachtig weer om weer eens iets aan de site te veranderen, want het is herfstachtig en we kijken dan ook graag uit naar een gezellig voorjaar waarin alles groeit en bloeit en de camping weer zijn gezelligheid geeft.

Met onze dochter Anaïs gaat ook alles prima. Ze groeit als kool en begint al aardig haar eigen woordjes te vormen. Ze is inmiddels al weer 6 maanden, wat gaat de tijd toch hard!

GEBOORTE VAN ONZE DOCHTER ANAÏS!!!31 juli 2012
Sinds vorige week dinsdag (24 juli) mogen wij ons gelukkige papa en mama noemen van onze dochter 'Anaïs'. Ze is om 23.40 u geboren en haar geboorte gewicht is 3,070 kg en ze is 51 cm lang. We zijn een dagje langer in het ziekenhuis gebleven (moeder en kind), vanwege haar geelheid. Na een dagje blauwe lamp in de couveuse mochten we dan eindelijk naar huis!!! Wat een feest om thuis te mogen komen en vervolgens onthaald te worden door familie en campinggasten. Voor onze campinggaste Lieke Waagmeester was het wel een heel mooi cadeau voor haar verjaardag.
Bij deze willen we iedereen hartelijk bedanken voor deze geweldige thuis komst en de vele kado's.
En nu... gaan wij lekker genieten van onze 'kleine' schat, want voor je het weet is ze groot!
 
      

      

EERSTE KAMPEERDERS SEIZOEN 2012

1 maart 2012

Het is maart, maar de eerste kampeerders (over-winteraars) zijn al weer op pad. Of van huis naar het Zuiden of andersom. Zo mochten we dus onze eerste kampeerders van dit seizoen ontvangen. Al komt u alleen voor een overnachting dan bent u ook van harte welkom, de douche is warm!

 

PROMOTIE CAMPING

18 januari 2012

Wat vliegt de tijd toch voorbij. Het is alweer januari 2012, wat is het jaar toch snel gegaan. Voor we het weten zijn we al weer aan vakantie toe.

Met deze nog wat druilerige dagen is het heerlijk om achter de computer te stappen en de website te updaten. Hopelijk maken we u hiermee nieuwsgierig en mogen wij u dit seizoen bij ons op de boerderij ontvangen. Ook staan we weer op de SVR beurzen, dus hopelijk zien we elkaar daar!

DE DAG VAN ONS LEVEN!

11 september 2010

Dit was de dag dat wij zijn getrouwd!

Deze dag hebben we met plezier doorgebracht met familie en vrienden. We troffen het met het weer, want het was eens stralende dag. Voor meer foto's verwijzen we u naar het kopje foto's. 

  

BEGIN VAN HET KAMPEERSEIZOEN

Juni 2010

Het nieuwe kampeerseizoen is al volop aan de gang en we mogen nieuwe gasten ontvangen met plezier!

 

HELAAS

Oktober 2009

Na een echo te hebben laten maken bij de dierenarts moeten wij helaas mededelen dat Nina niet in verwachting is. Maar een volgende keer beter moeten we dan maar denken.

 

EINDE KAMPEERSEIZOEN

September 2009

Het is inmiddels al weer half september en het kampeerseizoen is zo goed als afgelopen.

Op dit moment is het weer nog steeds schitterend, nog steeds geen spatje regen en we willen zo graag wat regen voor het land en onze tuin. Maar we klagen niet want mede door dit mooie weer kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd eerste campingseizoen! Wat hebben we genoten van onze vriendelijke en vrolijke campinggasten. Bedankt voor jullie komst en we hopen op jullie herkomst met natuurlijk nieuwe gasten.

Jean-Willem is nog hard op het land bezig en tijdens mijn revalidatie van mijn tot nu toe geslaagde hand operatie ben ik al weer volop bezig met het voorbereiden van het volgende campingseizoen. Het bedenken van promotie materiaal, activiteiten en het aanvragen van een vergunning voor 25 campingplaatsen. Tevens hopen we begin oktober puppies te krijgen van Nina. Dus ook in de winter vervelen wij ons niet!

Hopelijk ontmoeten wij elkaar op één van de SVR beurzen en / of natuurlijk hier bij ons thuis! U bent van harte welkom om samen met ons en uw mede kampeerders een borrel te komen drinken, tot dan!

 

RECORD AANTAL KAMPEERDAGEN

16 juli 2009

Peter en Monique hebben met hun 18 nachten verblijven op onze camping tot nu toe een record neergezet. Daarvoor verdienen zij wel een medaille en wat ons betreft op naar de volgende medaille!

 

OPENING CAMPING!

25 maart 2009

Dit is dan eindelijk DE DAG dat de camping in gezelschap van onze eerste campinggasten officieel met het heisen van de SVR vlag wordt geopend. Helaas was het weer niet al te kampeervriendelijk, maar na een mooie week gehad te hebben moesten we dat maar op de koop toe nemen.